Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A lezuhanástól számított

 1-44. nap (Első évad) 

 

 A lezuhanás éjszakáján, Charlie odaadja a terhes Claire-nek a pokrócát, mert tudja, hogy neki nagyobb szüksége van rá. Ezután beszélgetnek, jókedvre derítve egymást. Kapcsolatuk – ami később barátsággá, barátságból pedig szerelemmé alakul – ekkor veszi kezdetét. Charlie igazán segítőkésznek bizonyul társaival szemben. Mindent megtesz azért, hogy hasznosnak tartsák.  Jack-kel és Kate-tel együtt elmegy a pilótafülkéhez, de később kiderül, hogy nem a jó szándék vezérelte, hanem el akarta hozni a mosdóban elrejtett heroinját. Függősége a szigetre is elkíséri.

Locke tudomást szerez róla, hogy Charlie drogozik. Megpróbál segíteni neki a leszokásban, ezért a heroinért cserébe előkeríti neki elveszettnek hitt gitárját. Charlie később bánni kezdi a cserét. Elvonási tünetek jelentkeznek nála, és visszaköveteli Locke-tól az anyagot. Locke azt mondja, háromszor kérheti tőle a drogot, és harmadjára visszaadja. Charlie így is tesz. Amikor Jack-re ráomlik a barlang, Charlie bemászik érti és kiemenekíti. A túlélők gratulálnak neki, s ez megláttatja vele, hogy heroin nélkül is boldogulhat. Elkéri Locke-tól a drogot, majd beledobja a tűzbe.

Charlie elkényezteti Claire-t, és rábeszéli, vele együtt költözzön a barlangokhoz. Ez azonban nem bizonyul jó ötletnek.  Ethan elrabolja Claire-t és Charlie-t, és Jack egy fára akasztva talál rá Charlie-ra. Nagy nehezen sikerül újraélesztenie őt. Miután Claire visszatér a táborba, Ethan rátámad Charlie-ra, és a túlélők meggyilkolásával fenyegetőzik, ha nem hozza vissza neki Claire-t. A túlélők kidolgoznak egy tervet Ethan foglyul ejtésére, de Charlie a bosszúvágytól vezérelve magához veszi Jack pisztolyát, és lelövi Ethan-t. Ez negatív hatással lesz Charlie lelki állapotára. Senkivel sem akar beszélni. Sayid kérdésére elmondja, hogy csöppnyi bűnbánatot sem érez tette miatt, mert ezzel a túlélőkön segített. Sayid elmondja, hogy ő is ölt már embert többször is, de ez azóta is kísérti őt álmaiban. Charlie végül rájön, hogy semmire sem megy azzal, ha magába zárkózik.

Miután megszületik Claire kisbabája, Áron, Charlie sokszor vigyáz a kicsire, hogy Claire pihenni tudjon. Egy napon,  Danielle elrabolja Aaron-t, ezért Charlie és Sayid üldözőbe veszik őt. Charlie útközben belelép egy csapdába, és szikladarabok hullanak a fejére. Szerencsére, nem sérül meg komolyabban. Rövid pihenőt tesznek a lezuhant kisrepülőgép roncsánál, és Sayid elmondja Charlie-nak, hogy a gép tele volt heroinnal megtöltött Szűz Mária szobrokkal. Miután Charlie visszaviszi Aaron-t Danielle-től a táborba, láthatjuk, hogy magával hozott egy szobrot.

 

44-67. nap (Második évad) 

 

 A bunker kinyitásának híre kíváncsiságot vált ki Charlie-ból, azonban senki sem akarja elmondani neki, mit találtak benne. Végül, Locke az, aki beszél neki a számítógépről, és az élelmiszer készletről. Charlie odamegy Hurley-hez, aki az élelem kiosztásáért felelős, de nagyon megharagszik rá, amikor vonakodik teljesíteni kérését. Később megbocsát neki, amikor egy üveg mogyoróvajjal megy oda hozzá. Claire-nek nagy örömöt szerez vele.

Claire megtalálja Charlie-nál a Szűz Mária szobrot, de Charlie csak annyit mond róla, hogy a dzsungelben találta. Claire Ekó-tól megtudja az igazságot és nagyot csalódik Charlie-ban. Charlie elmegy Eko-val felkutatni az öccse holttestét, és együtt elégetik a kisrepülőgép roncsát. Miután visszatér a táborba, Charlie magyarázkódni próbál Claire-nek, de ő nem bocsát meg neki. Megtiltja, hogy az ő vagy a kisbabája közelébe jöjjön.

Charlie-t rémálmok sorozata kezdi gyötörni, ami azt hozza Charlie tudomására, hogy Aaron nagy veszélyben van. Charlie beszél eről Eko-nak, aki úgy véli, Aaron-t meg kell keresztelni. Charlie egy újabb rémálmából arra ébred fel, hogy a tengerparton ácsorog Aaron-nal a kezében. Valószínűleg alvajárt. Claire azt hiszi, valaki elrabolta a kisbabáját, és amikor rátalál Charlie-ra, pofonvágja, és visszaveszi Aaron-t. Aznap éjjel, Charlie tüzet csinál a táborban, és amíg mindenki az oltással van elfoglalva, elrabolja Aaron-t és elviszi a tengerhez, hogy megkeresztelje. A túlélők csakhamar rátalálnak, és Eko tudatja Charlie-val, hogy nem gyerekrablásra akarta felbátorítani. Locke alaposan összeveri Charlie-t, aki ezért bosszút forral ellene. Zsákot húz Sun fejére, és magával hurcolja a dzsungelbe, hogy elhitesse a túlélőkkel: a "Többiek" behatoltak a táborba. Ez is része a Sawyer-rel közösen kifőzött tervének, aminek során Sawyer ellopja az összes fegyvert és gyógyszert a bunkerből. Megkérdezi Charlie-tól, elhozza-e neki a Szűz Mária szobrokat, amiket Locke elvett tőle, de Charlie azt mondja, nem a drog megszerzése volt a célja. Azt akarta, hogy Locke megalázva érezze magát.

Charlie csatlakozik Sayid-hoz és Ana Lucia-hoz, amikor  Henry Gale léghajóját indulnak megkeresni. Később, segít Eko-nak templomot építeni. Mikor Eko rájön, hogy fontosabb dolga is van ennél, Charlie egyedül próbálja befejezni a templomot, több-kevesebb sikerrel. Helyre akarja hozni Claire-rel való megromlott kapcsolatát, ezért odaadja neki a bunkerben talált vakcinákat.

Amikor lehetősége nyílik rá, hogy újra heroint használjon, Charlie nem él vele. Végleg leállt a drogról, ezért megfogja az összes szobrot, és belehajítja az óceánba. Locke elégedetten figyeli őt a parton.

Charlie segít Eko-nak visszatérni a bunkerbe, miután Locke és Desmond kizárták őt. Megpróbálja lebeszélni őt arról, hogy dinamitot használjon zárt helyiségben, de nem sikerül meggyőznie. Miután a dinamit felrobban, Charlie-nak zúgni kezdenek a fülei a nagy robajtól. Eközben, Locke-nak köszönhetően rendszerhiba lép fel a számítógépben, és az elektromágnes teljesen megvadul. Minden fémes tárgyat magához vonz, és Charlie alig győzi kikerülni a felé zúduló villákat, súlyzókat. Eko nélkül tér vissza a táborba, és amikor Claire megtudja, milyen hősiesen viselkedett, megbocsát neki.

 

69-93. nap (Harmadik évad) 

 

 Charlie hallása a bunkerben történt incidens másnapjára teljesen helyreáll. Amikor Locke visszatér a táborba, megkéri Charlie-t, hogy őrködjön a sátránál, amíg "beszél a szigettel". Később, Locke-kal együtt elmegy megmenteni Eko-t.

Desmond megpróbálja rábeszélni Claire-t, hogy költözzön el a sátrából, mert életveszélyes, de Charlie szerint nincs vele semmi gon. Később bebizonyosodik, hogy Desmond-nak igaza volt, amikor Egy villámhárítóval védi meg Aaron-t, Charlie-t, és Claire-t a sátorba csapó villámtól.

Charlie Desmond segítségével kimenti a fuldokló Claire-t a tengerből. Nem érti, Desmond hogy látta meg előre, hogy ez fog történni. Hurley-vel együtt kezdik azt gondolni, hogy Desmond képes belelátni a jövőbe. Az igazság kiderítése érdekében leitatják őt, de csak azt érik el, hogy Desmond rátámad Charlie-ra. Desmond később bevallja Charlie-nak, hogy a bunker felrobbanása óta a közeljövőben lejátszódó események játszódnak le előtte, melyekben az a közös, hogy mindegyik Charlie halálával végződik. Charlie-t sokkolja a hír, hogy bármikor meghalhat. Depresszió lesz úrrá rajta. Hurley azzal vidítja fel, hogy elhívja kipróbálni a DHARMA furgont.

Charlie meglepetés piknikkel lepi meg Claire-t, de Desmond félbeszakítja meghitt együttlétüket, és vadászni hívja Charlie-t. Ismét volt egy "villanása", és most próbálja úgy alakítani Charlie napját, hogy ne a látottak szerint végződjön. Claire később megkéri Charlie-t, hogy segítsen neki a madárfogásban, de Charlie szerint Claire terve teljesen hiábavaló. Claire megtudja Desmondtól, mitől ilyen rossz a hangulata Charlie-nak, és bátorságot önt belé. Végül, közösen fogják el és engedik szabadon a madarat, lábán egy segélykérő üzenettel. Másnap, Charlie tudomást szerez Paulo és Nikki rejtélyes "haláláról". Az események sűrűjében, bevallja Sun-nak, hogy annak idején ő rabolta el a dzsungelben. Bocsánatot kér emiatt. Hurley-vel együtt eltemeti a két halott túlélőt, nem tudva, hogy csupán paralízis állapotában vannak.

Claire-t váratlan rosszullét gyötri, ezért Charlie gondoskodik Aaron-ról, amíg felépül. Később, Desmond rábeszéli őt, hogy jöjjön el vele, Hurley-vel, és Jin-nel táborozni. Aznap éjjel, miközben Desmond szerelméről, Penny-ről beszélgetnek, egy helikoptert látnak belezuhanni a tengerbe. Másnap elindulnak megkeresni a katapultált ejtőernyőst. Charlie belelép Danielle Rousseau egyik csapdájába, és majdnem keresztülfúródik rajta egy nyíl, de Desmond megmenti. Mérges lesz Desmond-ra, mert tudja, hogy előre látta ennek megtörténését, mégis magával hozta az útra. Miután megtalálják az ejtőernyőst, Naomi-t, leszedik a fáról, amin fennakadt.

Miközben Charlie a társaival együtt Naomi életéért küzd, felbukkan Mikhail. Charlie ellenzi a legjobban, hogy a segítségét kérjék Naomi megmentésében, és hogy később szabadon engedjék. Miután elviszik Naomi-t a táborba, Charlie nyomban ételt visz neki. Miután Jack tudomást szerez Naomi-ról, elvezeti Charlie-t és a többi túlélőt a dzsungelbe, ahol beszámol a tervéről, és megmutatja, hogy fogja felrobbantani a "Többiek"-et. Visszatérve a tengerpartra, Desmond elmondja Charlie-nak, hogy ismét volt egy "villanása", amiben Claire-nek sikerült megmenekülni a szigetről. Ez azonban Charlie halála árán valósulhatott meg. Charlie-nak ezúttal meg kell halnia.

Charlie otthagyja Aaron bölcsőjében a DS feliratú gyűrűjét, majd elbúcsúzik Hurley-től és Aarontól. Ezt követően, Claire nagyfokú aggodalma ellenére Desmonddal együtt elindul a víz alatti  Tükör Állomásra, hogy beteljesítse a végzetét. Útközben, odaadja Desmondnak a listát, amire élete legnagyobb sikereit sorolta fel. Arra kéri, juttassa el Claire-nek. Desmond nem akarja Charlie halálát, ezért ő akar lemenni az állomásra helyette. Charlie azonban leüti őt, majd lemerül a víz alá. Sikerül bejutnia az állomásba, de öröme nem sokáig tart, mert két nő szalad oda hozzá, fegyverrel a kezükben. Hozzákötözik egy székhez, és vallatni kezdik. Amikor Desmond és Mikhail is megérkezik, káosz lesz úrrá az állomáson. Végül, Desmond kiszabadítja Charlie-t, aki bemegy a vezérlőterembe, és kikapcsolja az adásaikat zavaró jelet. Már épp indulna, amikor egy bejövő jelet vesz észre. Sikerül felvennie a kapcsolatot Penny Widmore-ral, ám nem sokáig beszélhet vele, mert Mikhail egy gránáttal berobbantja az ablakot, és víz áramlik be a terembe. Desmond meg akarja menteni őt, de Charlie kizárja a teremből. Egy üzenetet ír a tenyerére, hogy informálja Desmondot arról, hogy a hajó nem Penny-é. Charlie abban a tudatban hal meg, hogy halálával másokon segíthet. Keresztet hint maga előtt, majd megfullad.

 

Halál:

 

 Még mielőtt Desmond előre meglátta volna, mi fog történni Charlie-val, Charlie többször is olyan helyzetekbe került, hogy kis híján meghalt. Beleértve:

 • Túlélte a repülőgép-szerencsétlenséget.
 • Elmenekült a "Szörny" elől a dzsungelben.
 • Megúszta a méhek támadását, amikor belelépett egy méhkasba.
 • Túlélte a barlang ráomlását.
 • Mikor Ethan elrabolta, és egy fára akasztotta, Jack-nek sikerült őt újjáéleszteni.
 • Majdnem lezuhant a fahídról.
 • Rousseau majdnem lelőtte.
 • Túlélte a Rousseau csapdája által szerzett sérülést.
 • A "Szörny" nem támadt rá, amikor Eko-val a dzsungelben volt.
 • Nem sérült meg, amikor Eko dinamitot robantott a bunkerben.
 • Kimenekült a bunkerből, még mielőtt berobbant.

Desmond-nak köszönhetően megúszott halálok:

 • Desmond épített egy villámhárítót, így a villám nem Claire sátrába csapott be, megölve Charlie-t.
 • Mikor Claire a vízben fuldoklott, Desmond gyorsan kihozta a partra, még mielőtt Charlie utánaúszott és megfulladt volna.
 • Desmond megakadályozta, hogy Charlie lezuhanjon egy szikláról a madárfogás közben.
 • Desmond félrelökte, mielőtt Rousseau csapdájának nyila átfúródhatott volna rajta.