Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Drive Shaft

  A Drive Shaft nevű együttes elsősorban Charlie visszaemlékezései során jelenik meg, mint életének egyik fontos állomása. Ugyan a történet szerint a banda nem lett különösebben híres, atúlélők közül mégis jó néhányan ismerik. A zenekar Locke egyik kedvence; munkásságukat a többiek kevésbé értékelik Hurley visszaemlékezéseiben néhány alkalommal pocskondiázza őket. Egy Charlieval közös sétája alkalmával Kate pedig beszámol róla, hogy az egyik barátnője nagy rajongója volt a csapatnak.

A zenekar

driveshaft.jpg

A négytagú zenekar magját Charlie és Liam Pace  testvérpárosa adja, előbbi a basszusgitáros, utóbbi a frontember. A másik két tag kilétére nem derül fény. A dalszövegíró Charlie. Liam nagyobb elismertsége irigységet, koncertek alkalmával improvizálásai pedig féltékenységet keltenek öccsében. Liam önpusztító életvitele az eredetileg hívő Charliera is ráragad: heroinfüggő lesz.

A Drive Shaft a „You All Everybody” avagy a „Hé, ti mindnyájan!” című számmal futott be; azonos nevű albumuk aranylemez lett. Később ennek a számnak paródiájaként készült egy pelenkareklám „You All Every Butties” név alatt. Második kiadásuk, az „Oil Change” kevésbé lett népszerű, ami Locke szerint annak tudható be, hogy az kevésbé sikerült ütősre. Bár a harmadik album kiadásának voltak előkészületei (Charlie elkezdte írni a számokat), Liam Ausztráliába utazott, ott letelepedett, s ezzel az együttes feloszlott.

Hosszas tengődés után Charlie testvére felkutatására indul Sydneybe, hogy – mint egykori frontembert, aki nélkül a banda nem létezhet – rávegye a folytatásra, azonban nem jár sikerrel. (Liam időközben családot alapított.) Charlie visszaútban Los Angelesbe a 815-ös járatra kapott jegyet.

Az utánuk helikopter-balesetben a szigetre érkezett Naomi elmondása szerint a 815-ös járat katasztrófája után a banda újra összeállt, és – a halottnak hitt Charlie tiszteletére – „Greatest Hits” néven új albumot adtak ki.