Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élete

  

hurl.jpg

Amikor Hugo még kisgyerek volt, nagyon szoros kapcsolatban állt az apjával. Rendszeresen elmentek horgászni a Santa Monica kikötőbe. Tíz éves korában, Hurley egy Chevrolet Camaro sportautó megjavításán dolgozott apjával együtt. David megígérte a fiának, hogy ha elkészülnek vele, elutaznak a Grand Canyonhoz. David azonban nem tartotta meg ígéretét; egy napon, mindenféle magyarázat nélkül elhagyta a családját. Hugo azzal próbálta orvosolni elkeseredettségét és apjában való csalódottságát, hogy a kelleténél jóval többet kezdett enni. Ez később súlyos elhízáshoz vezetett nála.

Felnőttként, Hugo (aki később Hurley néven válik ismertté) egy baleset részese lett: egy emelvény összedőlt és két ember életét vesztette. Hurley magát okolta ezért; azt gondolta, hogy az ő súlya miatt történt az egész. Azt azonban nem vette figyelembe, hogy az emelvényen 23-an voltak, holott 8 ember elbírására lett tervezve. Hurley-n depresszió lett úrrá, ezért anyja beutalta őt a Santa Rosa Elmegyógyintézetbe (oda, ahol Libbyt is kezelték, hogy orvosi kezelést kapjon.

A Santa Rosa-ban töltött idő alatt, Hurley-t az orvosa, Dr. Brooks arról próbált meggyőzni, hogy nem ő volt a baleset okozója. Dr. Brooks tudta, hogy Hurley önmagát akarja büntetni az evéssel, ezért felajánlott neki egy diétát. Az intézetben, Hurley többször is "Connect 4"-t ("Négyet köss össze!") játszott egy Leonard nevű beteggel, aki folyamatosan hat számot ismételgetett: 4, 8, 15, 16, 23, és 42.

Hurley próbálta betartani az orvos által előírt diétát, de az egyik "barátja", Dave, lebeszélte róla. Dave igazából nem valós személy, csak Hurley képzeletének szüleménye, ezért Dr. Brooks konazepám tablettákat írt fel Hurley-nek, hogy megszabaduljon Dave-től. Dave lebeszélte Hurley-t a pirula bevételéről. Dr. Brooks elhatározta, bebizonyítja Hurley-nek, hogy Dave nem létezik. Készített egy közös képet Dave-ről és Hurley-ről, majd megmutatta Hurley-nek. Hurley saját szemeivel győződött meg "barátja" nemlétéről, ezért elfogadva Brooks segítségét, megszabadult tőle.

Miután Hurley-t kiengedték a Santa Rosa-ból, visszaköltözött az anyjához, és visszament a régi munkahelyére, a Mr. Kotkodába. Egy napon, Hurley vásárolt egy lottószelvényt, és megjátszotta Leonard számait. Teljesen ledöbbent, amikor a TV-n keresztül megtudta: ő a rekordnagyságú lottónyeremény szelvényének tulajdonosa.

Hurley önbizalma márazelőtt megnövekedett, hogy átvette volna a nyereményét. Randira hívta a lányt, aki már régóta tetszett neki, és felmondott a Mr. Kotkodánál. Legjobb barátja, Johnny is kilépett vele, és a nap hátralévő részét együtt töltötték, anélkül, hogy Hurley beszélt volna a nyereményről. Megígérték egymásnak, hogy történjék bármi, ők mindig jó barátok lesznek, és sohasem változnak meg. Ígérete ellenére, amikor Johnny tudomást szerzett Hurley nyereményéről, elárulva érezte magát. Dühös lett Hurley-re, és véget vetett a barátságuknak.

Hurley a nyeremény átvétele után kezdte úgy gondolni, hogy a számok, amikkel nyert, átkozottak. Tette ezt azért, mert számtalan szerencsétlenség történt vele felhasználásuk óta. Többek között:

 • A nagypapája szívrohamban meghalt, miközben a riportereknek beszélt arról, mihez kezd a Hurley-től kapott pénzzel.
 • A papba, aki Hurley nagypapáját temette, belecsapott egy villám a temetés alatt.
 • Hurley bátyját elhagyta a felesége (vagy barátnője) egy másik nőért.
 • Az anyja kitörte a bokáját, amikor meg akarta neki mutatni a házat, amit a részére vásárolt.
 • Ugyanez a ház kigyulladt és elégett.
 • A rendőrség tévedésből letartóztatta Hurley-t, mert összekeverték egy drogdílerrel.
 • Hurley barátnője, Starla, lelépett egykori barátjával, Johnny-val.
 • A Mr. Kotkoda gyorséttermet, amit Hurley vásárolt, eltalálta egy meteorit, még mielőtt megnyílt volna. Az épületben tartózkodó riporternő, Tricia Tanaka, és az operatőrje meghalt.
 • Hurley cipőgyára leégett, és nyolc munkás meghalt.
 • Trópusi viharok pusztítottak Floridában, tönkretéve Hurley raktárát, amiben narancsot tartott.
 • Miközben Hurley a pénzügyi tanácsadójával beszélgetett, egy ismeretlen férfi kizuhant az épületből.

Habár a Hurley környezetében lévőkre rossz hatással lett Hurley szerencsétlenségeinek sorozata, Hurley egyre több és több pénzt keresett. Vásárolt például egy dobozgyárat (ahol később John Locke is dolgozott), és megtette vezetőjévé Randy Nations-t, aki Hurley főnöke volt a Mr. Kotkodában.

Hurley meglátogatta Leonard-ot a Santa Rosa-ban, és elmondta neki, hogy megjátszotta a számokat a lottón. Leonard hangosan rákiabált Hurley-re, azt mondva, hogy ezt nem lett volna szabad megtennie, és hogy "kinyitotta a szelencét". Mielőtt az intézet dolgozói elvezették, azt mondta Hurley-nek, keresse fel egykori katonatárást, Sam Toomey-t, aki Kalgoorlie-ben,Ausztráliában él.

Hurley anyja egy napon hazahozta tizenhét éve távollévő férjét, David-et. David próbálta lebeszélni Hurley-t az ausztráliai útról, mondván, a "Számok" nem bírnak mágikus erővel. Hurley azt gondolta, apja azért jött haza, mert tudomást szerzett a nyereményéről. Nem akarta, hogy maradjon, de David váltig állította, hogy nem ez volt hazatértének oka. Elvitte Hurley-t egy jövendőmondóhoz, akit korábban lefizetett, hogy csináljon úgy, mintha megszabadítaná Hurley-t az átoktól. David terve nem vált be, mert Hurley rájött a cselre. Nem hallgatva az apjára, Hurley megvette a jegyet Ausztráliába. Mielőtt elment, David bevallotta, hogy valóban a pénz miatt jött vissza, de azt mondta, nem ez volt az egyedüli ok: újra jóban akart lenni a fiával. Megígérte Hurley-nek, hogy amikor hazajön, ő továbbra is itt lesz.

Ausztráliában, Hurley rátalált Sam Toomey feleségére, Martha-ra, aki egy a civilizációtól elszigetelt házban élt. Megtudta, hogy a "Számokat" Sam és Leonard egy megfigyelőállomáson hallották először, amikor együtt katonáskodtak a Csendes-Oceán térségében. Martha beszélt a szerencsétlenségekről (a lábának elvesztéséről, és Sam öngyilkosságáról), de nem értett egyet Hurley-vel abban, hogy a "Számok" gonoszak.