Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A lezuhanástól számított

 

Első évad (1-44.nap)

Szinte karcolások nélkül túléli a zuhanást. Segít Jack-nek összeöltenie a sebét. Megtudja, hogy Edward Mars súlyosan megsérült.

Jack és Charlie társaságában elmennek a pilótafülkéhez. Kate felismeri Charliet, aki egy barátnőjének nagy kedvencében, a Drive-ben játszott. A pilótafülkében megtalálják a pilótát, aki már több órája fekszik egy helyben. Miután adnak egy kis vizet neki, a pilóta elmondja a katasztrófa körülményeit. Kate sehol sem találja Charliet. észreveszi, hogy a mosdóban van. Nem sokkal később, meghallják a „szörny” gépies, ijesztő hangját, majd Kate szemtanújává válik, ahogy az a valami magával ragadja a pilótát. Villámgyorsan menekülőre fogják, de Jack lemarad. Kis idő után megtalálja őt Charlie segítségével. Észreveszi a pilóta széttépett testét egy fölötte lévő fán.

Sayid, és több túlélő társaságában ő is felmászik a parthoz közeli hegyre, hogy adást tudjanak küldeni a jeladóval. Ám a várt „felmentősereg” helyett egy francia nő segélykérését hallják. Bár megegyeznek, hogy nem szólnak róla senkinek, Kate mégis elmondja Jacknek. Mindeközben, Jack és hurley megtudták, hogy Kate körözés alatt áll. Kate megpróbálja elmagyarázni ennek okát Jacknek, de Jack szerint ez már egyáltalán nem számít, mivel a szigeten mindenki tiszta lappal indíthat.

Mivel nem képes rá, hogy megölje a szenvedő békebírót, pisztolyt ad Sawyernek, hogy végezzen vele.

Néhány nappal később, Kate megcsókolja Sawyert, hogy elmondja neki, hol vannak Shannon asztmagyógyszerei. Kiderül, hogy az innhalátorok nem is nála voltak, ezért Kate felpofozza őt. Azonban Kate bármennyire is próbálja elkerülni a kapcsolatot Sawyerrel, szinte mindig együtt vannak. Egy napon, együtt úszik vele egy tónál, s a víz alatt megtalálják a békebíró bőröndjét. Sawyer nem akarja odaadni Katenek a táskát, de Jack segítséségvel Kate végül megszerzi azt. Kiveszi belőle a már igen hiányolt játékrepülöt.

Kate Jackhez és Sawyerhez is közel kerül. Igaz, ezt még magának sem akarja bevallani.

Kate attól tart, hogy ha egy napon megérkezik a mentőcsapat a túlélőkért a szigetre, őt egyből börtönbe zárják. Egyetlen esélynek azt gondolja, ha ő is elhagyja a szigetet Michael tutajával. Megszerzi az egyik halott túlélő útlevelét, hogy új személyazonosságot szerezzen. Sawyer azonban – aki időközben szintén tudomást szerzett Kate múltjáról – leleplezi Kate-et a túlélők előtt, mivel nem akarja, hogy Kate elfoglalja a helyét a tutajon.

A tutaj Kate nélkül hagyja el a sziget partját, s eközben Kate John Locke, Jack és Rousseau társaságában elmegy a Fekete Sziklához dinamitért, amivel később kirobbantják a "bunker" ajtaját.

Második évad (44-67.nap)

Kate észreveszi, hogy az ajtóra belülről a "Quarantine" (KARANTÉN) feliratot írták. Jack úgy dönt, majd másnap ereszkednek le, így hát visszatérnek a táborba. Kate az éj leple alatt Locke társaságában visszaoson. Locke egy kötélen próbálja leereszti Kate-et. Kate azt veszi észre, hogy valami húzza lefelé.

Odalent, miután Locke is utána ment, az lent élő fickó, Desmond arra szólítja fel Kate-et, hogy kötözze meg Johnt. Locke azonban beszámol Desmondnak arról, hogy Kate egy szökevény, és inkább őt kellene megkötözni. Locke megkötözi, majd egy raktárba zárja őt. Ám Kate nem sokáig marad egy helyben: kioldozza a kötést, és megkeresi a villanykapcsolót. Miután felkapcsolja a lámpát, észreveszi, hogy a szoba, ahová zárták tele van élelelemmel. Kate megkóstol, és zsebre rak néhány Apollo-szeletet, majd a szellőzőcsatornán keresztül próbál menekülni. Hallja Jack hangját, ezért kiáltozni kezd utána. De Jack nem hallja meg a Desmond által elindított lemezjátszótól.

Kate a szellőzőrendszeren keresztül egy fegyvertárba jut. Megtölt egy puskát, majd hátulról leüti vele Desmondot. A fegyver azonban elsül, és eltalálja a számítógépet. Kate elmegy Sayidért, hátha ő meg tudja javítani. Visszatérvén, segít helyreállítani a rendszert.

Pár nappal ezután, Kate éppen Jackkel golfozik, amikor észreveszi, hogy egy néger pasas Sawyer-rel a hátán közeledik feléjük. A bunkerben segít Jack-nek megitatni Sawyer-rel az orvosságot. Később felügyel is rá.

Jack elküldi őt gyümölcsért, hogy végre elmozduljon Sawyer mellől. Kate egy fekete lóra lesz figyelmes a dzsungelben. Hasonlót (vagy talán ugyanazt), amit egykor menekülése közben is látott. Visszatérvén Sawyerhez, összetör neki egy kis gyümölcsöt, hogy végre egyen valami szilárdat. Sawyer azonban hirtelen rátámad Kate-re. „Megöltél. Mért tetted ezt velem?”-kérdezi Sawyer magánkívül. Kate megijed a történtektől, és magára hagyja Sawyert. Megkérdezi Charliet, szerinte vannak e a szigeten lovak. Charlie nem tartja valószínűnek, hogy lennének.

Jack utoléri Katet, majd affelől faggatja őt, hogy mért hagyta egyedül a beteg Sawyert. Kate zaklatottságában megcsókolja Jacket, majd elrohan.

Kate visszamegy Sawyerhez, majd mivel azt hiszi, hogy Wayne szelleme él benne, elmondja neki, mért ölte meg. Sawyer azonban időközben magához tért. Kate kiviszi őt egy kicsit a friss levegőre. A fekete ló újra megjelenik. A lovat Sawyer is látja, így Kate megnyugszik, hogy nem őrült meg.

Amikor Jackék Michael keresésére indulnak, Kate is utánuk megy, de a "Többiek" foglyul ejtik. Tom arra használja fel őt, hogy megszerezze a túlélők fegyvereit.

Kate elmegy a vonalhoz, amit Tom határként jelölt meg, hogy üzletet kössenek. Hamarosan előbukkan Michael. Kate is szerepel a listán, amit Michael a "Többiek"-től kapott, így Michael Jack-kel, Sawyer-rel és Hurley-vel együtt a "Többiek" csapdájába juttatja őt.

Harmadik évad (68-93.nap)

Miután Kate felébred, Tom arra kötelezi, hogy zuhanyozzon le, majd vegyen fel egy új ruhát. Elvezetik egy tengerpart melletti pavilonhoz, ahol „Henry”-vel reggelizik. „Henry” azt mondja, azért hívatta őt ide, hogy legyen valami kellemes élménye, mert az elkövetkező két hét eléggé kellemetlen lesz. Ezután Kate-et egy állatketrecbe zárják, Sawyerrel szembe. Kate Jack felől érdeklődik tőle, de Sawyer sem tudja hol lehet.

Kate-et Sawyerrel együtt arra kényszerítik, hogy mindennap egy kőfejtőben dolgozzon. Egyszer, Sawyer abbahagyja a munkát és megcsókolja Kate-et. Ennek természetesen megvannak a következményei. Amikor Sawyer szökni próbál, Juliet fegyvert fog Kate-re, hogy letegyen szándékáról. Miután visszatérnek a ketreceikbe, megtárgyalják a "Többiek" gyenge pontjait. Egymás iránti érzéseik is szóba kerülnek.

Amikor Sawyer azt hiszi, hogy egy életveszélyes eszközt szereltek föl a szívére, Kate felfedezi, hogy a ketrec tetején könnyedén ki tud mászni. Ki akarja szabadítani Sawyert, hogy együtt megszökjenek, de Sawyer erősen ellenkezik. Kate nem akar egyedül elmenni, így visszamászik a ketrecébe.

Juliet rábeszéli Kate-et, hogy menjen el vele Jack-hez, és győzze meg, hogy műtse meg Bent. Juliet azt mondja, csak így akadályozhatja meg, hogy Pickett megölje Sawyert. Kate végre újra találkozik Jack-kel. Eleinte örülnek egymás viszontlátásának, de amikor Jack megtudja, miért van itt Kate, menten megdühödik rá. Kate nem hajlandó letenni arról, hogy megmenti Sawyert. Ismét kimászik a ketrecéből, és egy szikladarabbal szétveri Sawyer ketrecének lakatját. Sawyer felfedi neki, hogy nem tudnak elmenekülni innen, mert nem azon a szigeten vannak, ahol a repülőgéppel lezuhantak. Megtudva, hogy Sawyer mindezt az ő érdekében nem akarta elmondani, megcsókolja őt, majd szeretkeznek.

Másnap reggel Pickett és Jason eljönnek megölni Sawyert. Kate könyörög Sawyer életéért, de teljesen hiába. Szerencsére, Pickettet az utolsó pillanatban félbeszakítja az adó-vevője. Tom arra utasítja, engedje meg Kate-nek, hogy beszéljen Jack-kel. Jack azt kéri tőle, hogy meneküljön el, és ha biztonságba kerül, vegye fel vele a kapcsolatot, majd mondja el neki a történetet, amit a zuhanás napján mesélt.