Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élete

 

kate-from-lost-1-.jpg

Kate lowa-ban született 1977-ben. Anyja Diane Janssen, aki egy kávéházban dolgozik felszolgálóként. Apja egy Wayne nevű pasas, de ezt csak felnőttként tudja meg, mivel anyja második férje, Sam Austen neveli fel. Ám felnőtt korában anyja elhagyja Sam-et, és újra visszamegy Wayne-hez. A férfi erőszakos és alkoholista lett, akit minden este Kate-nek kell lefektetnie. Diane-t is gyakran megüti. Kate születésnapi ajándékot készít "apjának", Samnek, s ehhez néhány háborús képet keres róla. Talál egy képet, amin apja a háborúban van, ám a kép Kate születése előtt 4 hónappal készült. Kate ebből rájön, hogy Wayne az igazi apja. Kate dühében, s mert nem karja, hogy anyja egy ilyen ember mellett éljen, mint Wayne, egy este felrobbantja anyja házát – Wayne-nel együtt. Kate másnap felkeresi Diane-t a kávéházban, és átad neki egy lakásbiztosítási papírt. Diane rájön, mit tett a lánya, és jelenti a rendőrkapitányságon. Kate éppen megpróbálná elhagyni az országot, amikor a békebíró, Edward Mars elkapja őt.

A békebíró épp a kapitányságra szállítja kocsijával, amikor egy fekete ló megy át előttük az úton, s a kocsi fának csapódik. Kate kihasználja a helyzetet, és kidobja Edward-ot a kocsiból, majd elhajt.

Később Lucy álnéven visszatér Iowa-ba, hogy megmagyarázza anyjának tettének okát. Azonban miután találkozik a csaló Cassidy Phillips-szel, rádöbben, hogy egymaga nem járhat sikerrel. Segítségével végül sikerül kettesben maradnia az anyjával az étkező mosdójában. Megdöbbenve hallja, hogy bűnei ellenére anyja még mindig szerette Wayne-t. Figyelmezteti lányát, hogy ha még egyszer meglátja, segítségért fog kiáltani. Ezzel Kate újra elhagyja az államot.

Miközben folyamatos menekülésben kell élnie, anyjánál rákot diagnosztizálnak, s ezért kórházba szállítják. Kate gyerekkori legjobb barátja, Tom Brennan segítségével jut be hozzá. Bocsánatot kér anyjától amiért annyi szenvedést okozott neki az évek során. Diane azonban nem akarja végighallgatni őt, s ezért segítségért kiáltozik. Kate elrohan, még mielőtt az orvos odaérne. Ez volt az utolsó alkalom, hogy Kate és az anyja találkozhatott, mivel nem sokkal később Diane meghalt. Tom és Kate az előbbi kocsijával menekülnek el a kórházból, de a rendőrség üldözőbe veszi őket. Kate arra kéri Tomot, hogy szálljon ki a kocsiból, mert nem akarja, hogy megsérüljön. Azonban Tom nem akarja magára hagyni Kate-et a bajban. Katenek sikerül leráznia a zsarukat, de Tom megsérül és meghal. Kate a kocsiban hagyja Tom gyerekkori játékrepülőjét.

Kate Floridába tovább menekül álnéven, Monica-ként és feleségül megy egy rendőrtiszthez, Kevin Callishoz. Élete rendeződni látszódik, márcsak amiatt kell nyugtalankodnia, hogy Edward Mars egy nap még a nyomára akad. Egy nyilvános telefontól felhívja őt, és megkéri, hogy ne üldözze őt tovább. Edward azt ígéri, hogy ha egy helyben marad, és végre letelepedik, így tesz. Társa eközben megpróbálja bemérni a hívás helyét, de Kate még időben lerakja a kagylót.

Kate vesz egy terhességi tesztet, mert úgy véli teherbe esett. Nagyon megkönnyebbül a negatív ereményt látva. Egy napon végül úgy dönt, hogy elmondja Kevin-nek, ki is ő valójában. Kevin először azt hiszi, „Monica” csak szórakozik vele, de Kate mindent bevall neki. Férje érdekében gyógyszert kever az üdítőjébe, amitől Kevin elkábul. Kate otthagyja Kevint.

Miután többször is felhívja a békebírót, Kate megtudja, hogy Tom játékrepülőjét egy új mexikói bankban tartja. Kate elcsábít egy Jason nevű bűnözőt, hogy segítségével megszerezze azt. Ezt követően, Kate Ausztráliába repül, ahol 4 hónapig dolgozik egy Ray Mullen nevű farmernél. Ray megpillantja Kate körözési plakátját a postán, s mivel szüksége van a pénzre, jelenti őt a rendőrségen. Kate egy éjszaka el akar szökni Ray házából, de Ray észreveszi őt, és azzal bírja maradásra, hogy ő majd kiviszi őt másnap az állomásra. Másnap, az autóban, Kate rájön, hogy a nyomában vannak. Megpróbálja menekülőre fogni, és a kocsi felborul. Ray súlyosan megsérül, ezért Kate kivonszolja őt az autóból. Emiatt azonban, Edward utoléri Katet. Felszállnak az Oceanic 815-ös járatára, hogy visszarepüljenek az Egyesült Államokba, ahol Kate-et bíróság elé állítják.