Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élete

 James Ford 1969-ben, Tenesseeben született. Nyolc éves korában, James szüleit becsapta egy Sawyer nevű férfi, aki az anyjával is lefeküdt. Később szemtanúja lett ahogy az apja végső elkeseredésében megöli az anyját, majd magával is végez. James egy levelet írt Sawyernek, remélve hogy egyszer átadhatja neki. A levélben ez áll:

"Kedves Mr. Sawyer! Maga nem tudja ki vagyok, de én tudom ki maga és hogy mit tett. Lefeküdt az anyukámmal és azután ellopta az apukám pénzét. Erre ő mérges lett, és megölte az anyukámat, azután megölte magát is. Csak a nevét tudom. De egy nap meg fogom találni és át fogom adni ezt a levelet, hogy ne felejtse el amit velem tett. Megölte a szüleimet, Mr. Sawyer."
Azt hogy szülei halála után kik nevelték fel Jamest, nem lehet tudni.

Csak a nyolc általánost végezte el. 19 éves korától szélhámosként keresi a pénzt. Rengeteg embert ver át, ugyanazokat a trükköket több emberen is sikerrel alkalmazza. Végül Ford átveszi az embernek a nevét, aki szülei haláláért felelős. Állhatatos volt abban, hogy a nyomára lel az eredeti Sawyernek, hogy átadhassa a kisgyermekként megírt levelet és bosszút állhasson. A Sawyer elleni vérbosszúja ellenére kezdett azzá válni, akit leginkább gyűlölt.

„Sawyer” később egy Jessica nevű nőn és férjén is alkalmazta a szélhámosságban szerzett ismereteit. Ki akart belőlük csalni $160,000-t, ám amikor meglátta a kisfiukat, lefújta a tervét, ugyanis gyermekkori önmagát vélte felfedezni a fiúban. Kapcsolata volt Mary Jo-val, aki a hurley által a lottón megjátszott számokat olvasta fel a TV-ben.

Sawyer egy Cassidy nevű nővel kezdett el járni, majd segített neki elsajátítani a szélhámosság csíját-bínját. Valójában csak azért volt vele, mert őt is be akarta csapni, hogy megszerezze a pénzét. Idővel azonban megszerette őt, és le akart tenni szándékáról. Társa azonban megfenyegette őt, így kénytelen volt ellopni Cassidy pénzét. Cassidy bosszúból feljelentette őt, így Sawyer körülbelül 7 év börtönbüntetést kapott. Hozzávetőlegesen kilenc hónappal börtönbe kerülése után, Cassidy meglátogatta Sawyert, és azt állította, van egy közös gyermekük, Clementine. Sawyer nem volt hajlandó elfogadni az apaságot. Elárulta egyik rabtársát, Munsont, azáltal hogy elmondta a börtönigazgatónak, hol rejtette el a lopott pénzt. Cserébe elengedték neki hátralévő büntetését, és Munson pénzéből is kapott, amit ő Clementine nevére utaltatott.

Egy partnerrel, Hibbs-el egyetemben részt vett a tampai melóban (hogy ez pontosan mit takar, azt jelenleg nem tudjuk), de ez nem volt valami jó hatással Sawyer életére. Hibbs később úgy próbálta kárpotolni őt az ott történtekért, hogy azt mondta neki, megtalálta az igazi Sawyert. Elmondta neki, hogy az igazi neve Frank Duckett, és az ausztráliai Sydneyben él. Sawyer, a dühtől elvakulva azonnal odautazott. Rövidesen meg is találta Duckett-et, aki rákot árult egy útmenti büfében, de nem bírta rászánni magát a megölésére. Ellátogatott egy helyi bárba, ahol találkozott Christian Shaperdel-del. Christian beszélt neki a fiával, Jack-kel való megromlott viszonyáról, és arra biztatta Sawyert, tegye meg azt, amiért Sydney-be utazott. Megfogadva a tanácsot, Sawyer újra felkereste Duckett-et. Miután lelövi őt, rájön, hogy nem ő az igazi Sawyer. Hibbs átverte őt, és az, akit megölt csupán egy férfi volt, aki nem rendezte a Hibbs-nek való tartozását. Duckett, halála előtt még figyelmezteti Sawyert: „Ezért még megfizetsz.”

Miután összeverekedett az ausztráliai mezőgazdasági miniszterrel, letartóztatják, és az Oceanic 815-ös járatával deportálják az országból.