Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A lezuhanástól számított

 Első évad (1-44. nap)

 

 

 A katasztrófa után, Sayid volt a túlélők szerencsétlenségére vonatkozó felelősség első célpontja, amikor Sawyer azzal vádolta meg, hogy egy terrorista, és ő volt az, akit a békebíró az USA-ba szállított volna. Mindazonáltal Sayid, képességeit felhasználva sok túlélő segítségére siet, s így elnyeri a túlélők bizalmát.

Sayid megjavítja a géptörzsből szerzett adó-vevőt, és több túlélő társaságában felmászik a partközeli hegyekre, hogy legyen vétel. Nem sikerül leadniuk jelzést, csupán egy francia nő segélykérését fogják be, aki Sayid számításai szerint már 16 éve a szigeten él. Megkéri a többieket, hogy ne beszéljenek erről a túlélőknek, mert azzal elvennék tőlük a reményt. Később Sayid megpróbálta lokalizálni a jel eredetét, de még mielőtt ez sikerült volna neki, valaki hátulról leütötte, és darabokra törte az adó-vevőt. Sayid Locke-ot gyanúsítja, de Locke bizonygatja, hogy ártatlan. Később kiderül, valóban ő tette.

Mivel Sawyer nem hajlandó odaadni Shannon-nak az asztmagyógyszerét, Sayid megkínozza őt, hogy elmondja, hol van. Később Kate kideríti, hogy Sawyer ártatlan. Sayid szörnyen bánja tettét, és elhagyja a tábort, hogy egy ideig egyedül legyen. Egy tengerparton pihenve, Sayid egy homokba temetett kábelre lesz figyelmes. Azt követve, belesétál a francia nő, Danielle Rousseau csapdájába. Rousseau elhurcolja őt a menedékhelyére, ahol kínzással próbálja kiszedni belőle, hol van a gyermeke, Alex. Rousseau ugyanis azt gondolja, hogy Sayid a „Többiek”-hez tartozik, akik magukkal vitték a lányát. Sayidnak sikerül meggyőznie őt, hogy nem KÖZÜLÜK való, hanem egy repülégszerencsétlenség 48 túlélőjének egyike. Annak ellenére, hogy Rousseau megkínozta, sokkolta, és elkábította őt, Sayid megjavítja Danielle zenélődobozát.

Danielle elhagyja a búvóhelyét, s ez alkalmat ad Sayidnak a szökésre. Magához vesz egy puskát, valamint néhány térképet, és menekülni próbál. Rousseau rátalál, és fegyvert fog rá, csakúgy mint Sayid őrá. Sayid el akarja sütni a fegyvert, de nem sikerül neki, ugyanis Rousseau kivett belőle egy alkatrészt. Danielle végül elengedi őt. A tábor felé tartva, Sayid suttogó hangokat hall a dzsungelben. Eszébe jut, hogy Danielle is beszélt ezekről a hangokról, de ő bolondnak hitte őt.

A táborban, Sayid megkéri Shannont, hogy segítsen neki lefordítani a francia szövegeket Rousseau térképein. A közös munkában egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és szerelmesek lesznek.

Boone halála után Shannon megkéri Sayidot, derítse ki, hogy Locke miatt történt-e ez, és ha igen, ölje is meg. Sayid azt mondja neki, Locke ártatlan, de Shannon nem hisz neki, és ellop egy fegyvert, hogy ő maga végezzen Locke-kal. Sayidnak még épp időben sikerül megállítania őt.

Sayid Charlivel Rousseau után ered, hogy visszaszerezzék Claire kisbabáját, Áront. A sikeres visszatérésnél, Shannon boldogságban öleli át Sayidot.

 

Második évad (44-67. nap)

 

 

 Kate kérésére, Sayid megjavítja a Hattyú állomás számítógépét. Később, Sayid folytatja az erőfeszítéseit, hogy megvigasztalja Shannont Boone halála miatt. Épít neki egy gyönyörűszép sátrat, ahol végül ugyanazon az éjszakán szeretkeznek. Amikor Sayid visszatért miután egy pillanatra kilépett, Shannon azt állította, hogy Walt ott járt a sátorban. Sayid nemigen hitte ezt el neki, ezért Shannon megsértődött, és egyedül indult Walt keresésére. A dzsungelben, Sayidnak sikerült utolérnie őt. Biztosította őt a bizalma és szerelme felől. Ebben a pillanatban, Walt újra megjelent. Sayid nem tudta megállítani az utánafutó Shannont. Hirtelen fegyverdördülést hallott. A hang után szaladt, ahol Shannon élettelenül borult karjaiba. Ana lucia lőtte le, mert azt hitte, a „Többiek”-től jött. Mielőtt Ana-ra támadhatna, ?r.Eko leüti őt, Ana pedig egy fához kötözi, és csak órákkal később engedi el. Sayid Boone sírja mellé temeti Shannont.

Napokkal később, Rousseau felkeresi Sayidot és elvezeti egy hálóban kapálódzó férfihoz, aki azt állítja, Henry Gale-nek hívják, és egy léghajóval zuhant le a szigeten. Danielle figyelmeztetésének ellenére Sayid úgy döntött, hogy kiszabadtja őt, és elviszi a bunkerba. Mindazonáltal, később csúnyán elintézi a férfit, mert azt gondolja, KÖZÜLÜK való. Charlienak azt mondja, onnan tudja, hogy hazudik, mert nem érzett bűntudatot amikor megkínozta.

Sayid, Ana Luciával és Charlieval elmegy – a „Henry” által rajzolt térkép segítségével – a ballon lezuhanási helyére, hogy ellenőrizzék, igazat mondott e. Megtalálják a léggömböt, ám alatta egy eltemetett férfit is, akiről az igazolványa alapján kiderül, Henry Gale-nek hívják.

Sayid gyanakodni kezd Michaelre, amikor nem akarja, hogy velük tartson a Walt kiszabadítására szervezett expedíción. Elmondja Jacknek, hogy valószínűleg lepaktált a „Többiek”-kel és csapdába vezeti őket. Sayid Desmond vitorlását akarja felhasználni, hogy meglepje ŐKET, és jelzőtüzet rakhasson, amivel jelzi Jackéknek, ha tiszta a terep.

Sayid Jin és Sun segítségével elindul a „Többiek” táborába. A vitorlázás közben egy szoborcsonkot lát a távcsövön keresztül: egy hatalmas kőlábfejet, aminek négy ujja van. A partra lépve, megtalálja a „Többiek” lakóhelyét, ám az már teljesen ki lett ürítve. Talál egy DHARMA-logóval ellátott vasajtót, de mögötte csak egy sziklafal van. Biztonságosnak találja a területet, ezért megépíti a jelzőtüzet, majd visszatér a hajóra.

 

Harmadik évad (68-93. nap)

 

 

 Sayid biztos benne, hogy Jacket és a vele tartókat elfogták. Csalétekként épít egy új jelzőtüzet, hogy előcsalja ŐKET, s túszul ejthesse vagy megölje néhányukat. A terv azonban balul sül el: a Többiek fegyverekkel támadnak Sunra, aki menekülni kényszerül, és a vitorlást is elviszik. A parton, Sayid elnézést Jintől és Suntól, amiért életveszélybe kerültek miatta. Gyalog kénytelenek visszamenni a táborba.

A táborban, Sayid csatlakozik Johnhoz és csapatához, akik elmennek a Gyöngy Állomásra. Összeköti és aktiválja a monitorokat. Az egyik képernyőn egy félszemű ember jelenik meg, aki megszakítja a kapcsolatot. Nemsokkal ezután, meghallják a „szörny” mechanikus hangját, ezért gyorsan a felszínre sietnek. Mr. Eko súlyosan megsebesült, és pár perccel később meg is halt. Locke szerint egy jegesmedve végezhetett vele, de Sayid nem olyan biztos ebben. Locke azt javasolja, hogy ne a táborban temessék el őt, mert a túlélőket már így is sokkolta az utóbbi idők nagyszámú elhalálozása. Ígyhát tesznek egy kitérőt, és végső búcsút vesznek Ekotól. Az évad végén Bernard és Jin társaságában ottmarad a táborban és várja a "Többieket". Felrobbantják a dinamitot, de foglyul ejtik őket, végül Hurley, Sawyer és Dr. Burke kiszabadítja Sayidot és társait.