Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élete

Sayid Hassan Jarrah 1969-ben, Bagdadban született egy iraki hős fiaként. Miután elvégezte a kairoí egyetemet, 5 évig az irakiKöztársasági Gárda kommunikációs tisztjeként szolgált. Ez idő alatt sok olyan történt vele, amit legszívesebben kitörölne az emlékezetéből.

 

Sayid katonai egyenruhájában

Mialatt az Öböl-háborúban harcolt, amerikai katonák foglyul ejtették. Mivel ő volt az egyetlen az egységében, aki beszélt angolul, felszólították, hogy szedje ki a parancsnokából, Tariq-ból, hogy hol van az Apache helikopterük pilótája. Sayid nem akar eleget tenni a feladatnak, de Joe Inman-nek sikerül őt rávennie, miután felvilágosítja, hogy Tariq öldöklést hajtott végre egy Sayid rokonai által is lakott faluban. Miután Sayid megszerzi az információt Tariq-tól, Kelvin szabadon engedi őt. Sayid fogsága alatt Kate apjával, Sam Austen-nel is kapcsolatba került.

Az Öböl-háború befejeződése után Szadámm Husszein, az iraki diktátor továbbra is hatalmon maradt, így Sayid újból visszatért a Köztársasági Gárdához. Megfogadja, hogy soha többé nem kínoz meg senkit sem. Ám a hadseregben mégis sikerül rákényszeríteniük, hogy kínzással szedje ki az információkat a rabokból. Gyermekkori rég elveszettnek hitt szerelmét, Nadia-t is ki kellene vallatnia, de Sayid nem képes eleget tenni a feladatnak. Egy napon, segít megszöktetni Nadia-t, de kénytelen lelőnie egy felettesét, Omart, amikor észreveszi mit művel. Saját magára is rálő, hogy úgy tűnjön, Nadia tette. Mielőtt elmenekülne, Nadia odaad Sayidnak egy róla készült fotót, amire arabul ráírja: „ha ebben nem is, találkozunk egy következő életben”.

Mikor Angliába utazik, aHeathrow repülőtérnél a CIAemberei elfogják. Azzal bízzák meg, hogy szivárogjon be egy sydney-terroristacsoportba, ily módon derítve ki, hol vannak az ellopott C4-es robbanóanyagok. Cserébe azt ígérik, megmondják hol van Nadia. A terroristaszervezetnek Sayid egykori kollégista szobatársa, Essam is tagja. Sayid megpróbálja rávenni őt, hogy haljon mártírhalált, és robbantsa föl magával együtt a C4-eseket. Essam idővel beleegyezik ebbe, de Sayid nem akarja, hogy Essam meghaljon. Megkéri a CIA-s megbízóit, hogy változtassanak a terven. Ezt azonban nem áll módjukban teljesíteni.

Aznap, mikor elmennek a C4-esekért, Sayid úgy dönt, elmondja Essamnak, hogy a CIA-nak dolgozik. Essam felháborodik ezen, és öngyilkos lesz. A CIA-sek elégedettek Sayid munkájával, és elmondják neki, hogy Nadia a kaliforniai Irvine-ben él. Adnak neki egy repülőjegyet az Oceanic járatára, de Sayid arra kéri őket, hadd menjen egy nappal később, hogy tisztességesen eltemethesse Essamot. Az Oceanic terminálján Sayid megkéri Shannon Rutherfordot, hogy vigyázzon egy percre a táskájára. Shannon azonban jelenti az őröknek, hogy egy iraki szabadon hagyta a táskáját. Sayidot elfogják, de csakhamar bocsánatkéréssel elengedik őt. Miután felszáll a 815-ös járatra, újra előveszi Nadia fotóját.